Vorige Artikel 1 van 5 Volgende

Reproduceren in plaats van Scannen

€ 60,50 (inclusief 21% btw)

Reproduceren in plaats van scannen.

Voor fotografen die nog een archief op filmmateriaal hebben liggen is er de vraag of ze toe gaan komen aan het omzetten van die opnames in digitale versies. Scannen is de methode die daar meestal voor gebruikt wordt, maar dat is een tijdrovende bezigheid. Bij het NIDF hebben we uitgezocht dat het veel sneller en meestal, afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte scanner, ook beter gedaan kan worden door de dia’s of negatieven gewoon met een digitale camera te reproduceren. Een opstelling met een lichtbak, een houder voor de originelen en een digitale camera met macro-objectief is daarvoor aanwezig.

Deze middag is bedoeld om het systeem te laten zien en de deelnemers uit te leggen hoe het reproduceren in zijn werk gaat. Dia’s kunnen gewoon opgenomen worden, wel moeten de instellingen even goed gekozen worden, maar door in RAW op te nemen kan dat allemaal makkelijk in de software, we gebruiken Lightroom, maar Camera RAW biedt dezelfde opties, gedaan worden.

Zwartwit negatieven moeten uiteraard anders behandeld worden, maar ook dat kan grotendeels binnen het RAW bestand gedaan worden: het beeld moet positief gemaakt worden, het wit- en zwartpunt moeten bepaald worden, en de helderheid kan worden gewijzigd. Verdere aanpassingen aan het contrast en lokale aanpassingen als doordrukken en tegenhouden zijn ook allemaal eenvoudig uit te voeren.

Kleurnegatief is het lastigste, niet om op te nemen, maar wel om het om te zetten in een goed uitziend positief beeld. Het kan binnen de mogelijkheden om het RAW-bestand aan te passen, maar Photoshop zelf biedt er handigere mogelijkheden voor, waarbij de automatische kleurcorrectie vaak goed uitpakt.

Deelname aan deze middag kost € 50,- plus btw. ( € 60,50)

We beginnen om 13:00 uur

Wanneer u een paar originelen meeneemt kunnne we die ter plekke reproduceren, de bestanden kunnne u dan per wetrasfer worden toegestuurd.

Tijd: 13:00 - 16:00 uur

Plaats: NIDF, Veemarkt 115, 1019 CA Amsterdam

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2007 - 2019 nidfwebwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel