Vorige Artikel 1 van 2 Volgende

Digitaal zwartwit

€ 151,25 (inclusief 21% BTW)

Digitaal zwartwit bewerken.

Profotonet en NIDF organiseren gezamenlijk een aantal dagen over de bewerkings- en printmogelijkheden van zwartwitfoto’s. Alle deelnemers aan de dagen kunnen een digitaal bestand opsturen, dat gedurende de dag wordt bewerkt en waarvan ze achteraf een print thuisgestuurd krijgen. Voor de afdruk wordt gebruik gemaakt van de speciale K7 printtechniek die bij Profotonet beschikbaar is.

Wat aan de orde komt:

Drie soorten originelen:
1. Zwartwit negatieven, uit de oude doos, of nog gewoon nu gemaakt. We gebruiken negatieven van deelnemers of uit eigen archief als voorbeeld en leggen uit hoe die bij het NIDF worden gereproduceerd. De verschillende manieren om de RAW-bestanden positief te maken worden uitgelegd. Dat is de eerste stap op weg naar het eindresultaat.

2. Er zijn digitale zwartwit camera’s te koop. Er zijn voorbeeldbestanden van de Leica Monochroom om te laten zien hoe die eruitzien. Deze opnames vormen een goed uitgansgpunt voor verdere bewerking.

3. Digitale kleurenfoto’s kunnen worden omgezet in zwartwit. Dat kan in Camera RAW of Lightroom, voor een optimaal eindresultaat moet geprobeerd worden echt zwart en echt wit te voorkomen. 

3a. Uitleg over het verschil tussen kleur en zwartwit: er gaat iets verloren bij de omzetting, en niet elke foto wordt automatisch beter van de omzetting, zeker niet als dat automatisch gebeurt, maar ook niet als je heel goed je best doet.

4. Bewerken in RAW. Aanpassen van de helderheid en het contrast. Kiezen van zwart- en witpunt. Het is ook mogelijk om dingen als doordrukken en tegenhouden al binnen de RAW-converter uit te voeren.

5. Bewerken in Photoshop met aanpassingslagen en maskers. Voor de echt complete methode om zwartwit te bewerken is dit de enige manier omdat het hiermee ook mogelijk is om plaatselijk contrast aanpassingen uit te voeren op basis van een curvecorrectie.

Lunch

Middag gedeelte:
Alle besproken technieken worden nu gebruikt om de foto’s van de deelnemers te bewerken, in overleg, met uitleg en discussie.

Na afloop krijgt iedere deelnemer een afdruk van een tijdens de workshop bewerkte foto toegestuurd door Profotonet.

Deelnemers kunnen naar keuze inleveren:

• Per post een negatief, bij het NIDF maken we daar dan een reproductie van. (tot vijf dagen voor de workshop is dat mogelijk).
• Per wetransfer een RAW-bestand, vergezeld van een eigen bewerkte versie. 

• Een zelf bewerkte foto waarvan de afdruk al tijdens de workshop beschikbaar is. 

De RAW-bestanden worden bij de workshop gebruikt en later door Profotonet afgedrukt. Die zwart-witafdruk wordt opgestuurd op het formaat 30x45.

Alle deelnemers krijgen het boek “Digitale zwartwit fotografie”.

Plaats: wisselt per gekozen datum, er is keuze

Tijd: van 10:00 - 15:30

Prijs: € 151,25 inclusief boek, lunch, twee afdrukken en btw.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
© 2007 - 2017 nidfwebwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel